Suleymaniye'de Okul Öncesi Eğitimi

Süleymaniye'de Okul Öncesi Eğitimi

Özel Süleymaniye Anaokuları’nda 3-6 yaş grubu çocuklarımıza okul öncesi eğitim verilmektedir.Eğitim ve öğretim merdiveninin ilk basamağı okul öncesi eğitimdir. İlköğretime hazırlık olarak nitelendirdiğimiz okul öncesi dönem, çocuğa yaşam boyunca devam edecek olan öğrenme işlevi için gerekli temel becerileri kazandırmayı amaçlamaktadır.  Özel Süleymaniye Anaokuları olarak bu noktadaki gayemiz öğrenmeye ilgi uyandırmaktır.

Özel Süleymaniye Anaokuları olarak hedefimiz; çocuklarımızın psikomotor, sosyal, duygusal, bilişsel, dil ve özbakım alanlarında, bilgiyi ezbere değil araştırarak, yaparak ve yaşayarak öğrenmelerini sağlamak; çocuklarımızın kişilik sahibi, ailesini ve insanlığı seven, özgüveni gelişmiş, çevresiyle barışık, kendi haklarını korurken başkalarının haklarına saygı gösteren; milli-manevi ve toplumsal değerlere bağlı bireyler olarak yetiştirmektir.

Eğitim ve öğretim süreçlerimizde “Çamlıca Çocuk Yayınları”nın hazırlamış olduğu her yaş grubuna ait yıllık Eğitim Setleri kullanılmaktadır. Bunun yanında çocuklarımıza manevi değerler eğitimi, ahlâk eğitimi ve İngilizce temel bilgiler eğitimi verilmekte olup resim, müzik, drama, boyama, kesme, yapıştırma gibi zekâ ve beceri geliştirici etkinlikler de yapılmaktadır.